10 δημοφιλή δωρεάν plugins που θα απογειώσουν την ιστοσελίδα σου 2015

Θέλεις να μάθεις ποια 10 δωρεάν plugins (πρόσθετα) θα αναπτύξουν την WordPress ιστοσελίδα σου σε λειτουργικότητα, ταχύτητα, ασφάλεια, SEO, εμφάνιση και αποτελεσματικότητα; Τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Πιο κάτω θα δούμε μαζί τα καλύτερα plugins του 2015.

  1. All in One SEO Pack: Είναι η πρώτη επιλογή για τον μέσο διαχειριστή ιστοσελίδας αφού βελτιώνει αυτόματα την απόδοση της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Έτσι μπορείς συγκεντρώσεις την προσπάθεια σου σε άλλους τομείς όπως η συγγραφή σπουδαίου περιεχομένου για την ιστοσελίδα σου, χωρίς να ανησυχείς για το SEO (Search Engine Optimization). Υπάρχουν plugins με περισσότερες λειτουργίες, για παράδειγμα το WordPress SEO by Yoast το οποίο όμως δεν θα συνιστούσα για ένα αρχάριο επειδή χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο εκμάθησης.
  2. Contact Form 7: Προσφέρει τις καλύτερες φόρμες επικοινωνίας για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σου. Απλό, εύκολο στην χρήση, με πολλές δυνατότητες. Άραγε γι’αυτό είναι και το πιο δημοφιλές στον τομέα του;
  3. Wordfence Security: Στις μέρες μας, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα. Εσύ όμως θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό το plugin. Θα προστατέψει την ιστοσελίδα σου από τους παράνομους του Διαδικτύου. Σου προτείνω όμως να αφιερώσεις λίγο χρόνο μαθαίνοντας τις λειτουργίες του ώστε να προσαρμόσεις το επίπεδο προστασίας ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Σημειώνω ότι μπορεί να μειώσει ελαφρώς την ταχύτητα απόκρισης της ιστοσελίδας σου. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια συνδύασε το Wordfence Security με συνδρομή σε ένα από τα πλάνα WordPress της SiteGround. Έτσι θα απολαμβάνεις αυτόματες αναβαθμίσεις, καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αυστηρά πρότυπα απομόνωσης μεταξύ των λογαριασμών που υπάρχουν στους διακομιστές.
  4. WooCommerce: Αν το πάθος σου είναι να αποκτήσεις ένα πετυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα τότε αυτό το plugin αποτελεί μονόδρομο. Θα σε βοηθήσει να πουλήσεις τα πάντα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα εκατομμύρια e-shops που το χρησιμοποιούν, μιλούν από μόνα τους για την αποτελεσματικότητα του.
  5. Black Studio TinyMCE Widget: Απλοποιεί την εισαγωγή κειμένου και πολυμέσων στις πλευρικές μπάρες και όχι μόνο, της ιστοσελίδας σου. Μέσω του Visual Editor widget, μπορείς να προσθέσεις κείμενο, εικόνες, βίντεο, συνδέσμους κ.τ.λ. με μεγάλη ευκολία, σε κάθε μέρος της ιστοσελίδας σου που δέχεται widgets. Όπως ακριβώς θα έκανες και με ένα blog post.
  6. W3 Total Cache: Το καλύτερο πρόσθετο για να αυξήσεις την ταχύτητα της ιστοσελίδας σου. Αυξημένη ταχύτητα σελίδας μεταφράζεται σε περισσότερους πιο ευχαριστημένους επισκεπτές και μεγαλύτερες πωλήσεις. Εγκατάστησε το αφού τελειώσεις με το κύριο μέρος κατασκευής της ιστοσελίδας σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κατανοήσεις την λειτουργία του. Αξίζει τον κόπο. Αν όμως θέλεις κορυφαία ταχύτητα, η SiteGround στα πακέτα φιλοξενίας της GrowBig και GoGeek, διαθέτει την λειτουργία WordPress SuperCacher. Τι σημαίνει αυτό; Ταχύτητα 2 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που αποκτάς με το πρόσθετο W3 Total Cache. Μάθε περισσότερα.
  7. WP Smush: Μείωνει το μέγεθος των εικόνων στην ιστοσελίδα σου χωρίς να ελαττώνει την ποιότητα τους. Η ταχύτητας απόκρισης θα κάνει τις μηχανές αναζήτησης να δουν την σελίδα σου με θετικό μάτι. Λειτουργεί αυτόματα. Πρέπει απλά να το εγκαταστήσεις.
  8. MailChimp for WordPress: Η συλλογή email είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο οποίο πρέπει να δώσεις σημασία. Το email είναι μια ανοιχτή, δωρεάν γραμμή επικοινωνίας που έχεις με τους επισκέπτες της ιστοσελιδας σου. Το συγκεκριμένο plugin, ενσωματώνεται με την υπηρεσία MailChimp, η οποία διαθέτει δωρεάν λογαριασμό σε όποιον έχει λιγότερους από 2000 συνδρομητές. Με αυτό τον τρόπο σου δίνεται η ευκαιρία να φτιάξεις μια ικανοποιητική λίστα επικοινωνίας, χωρίς κανένα κόστος.
  9. UpdraftPlus: Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η επαναφορά τους γίνονται εύκολα. Το νούμερο ένα πρόσθετο στην κατηγορία του δημιουργεί και επαναφέρει αντίγραφα όχι μόνο των αρχείων της ιστοσελίδας αλλά και της βάσης δεδομένων. Αν όμως κάνεις εγγραφή στην υπηρεσία φιλοξενίας που συνιστούμε, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για δημιουργία και επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας. Αντί εσύ, με αυτό ασχολείται το εξειδικευμένο στο WordPress, προσωπικό της εταιρείας.
  10. Share Buttons by AddToAny: Στις μέρες μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραμματίζουν μεγάλο ρόλο στον διαμοιρασμό πολύτιμου περιεχομένου από την ιστοσελίδα μας. Μέσω των social media μπορούμε να αγγίξουμε και να βοηθήσουμε πολύ κόσμο. Γι’αυτό τον λόγο οφείλουμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας, την δυνατότητα να μοιραστούν με τους φίλους τους π.χ στο Facebook, το άρθρο που διάβασαν για τα «10 δημοφιλή δωρεάν plugins που θα απογειώσουν την ιστοσελίδα σου 2015″ .  Το πρόσθετο AddToAny, δίνει αυτή την δυνατότητα και πολλές άλλες: Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κοινωνικών δικτύων και υπηρεσιών στις οποίες ο αγαπητός επισκέπτης θα μοιραστεί τις εισηγήσεις που μόλις διάβασε, ενημερώνοντας έτσι περισσότερους ανθρώπους. Επίσης διαθέτει στατικά κουμπιά για Share, αλλά και κουμπιά που αιωρούνται. Μπορείς να τα δεις στα δεξιά σου ή προς τα κάτω. Προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος οθόνης της συσκευής σου και σ” ακολουθούν όπου κι” αν πας. Aν σου φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο, δεν κάνεις και κανένα share? :)

Υ.Γ: Δες εδώ πώς γίνεται η εγκατάσταση των plugins, κατά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

1 Comment on “10 δημοφιλή δωρεάν plugins που θα απογειώσουν την ιστοσελίδα σου 2015

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>