Τι είναι το WordPress και γιατι να το προτιμήσεις;

To WordPress ξεκίνησε το 2003 σαν μια πλατφόρμα ιστολογίου (blogging). Αυτό που κάποιοι δεν γνωρίζουν όμως, είναι ότι τα τελευταία χρόνια εξελίκτηκε σε ένα πολύ αποτελεσμάτικο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν χρησιμεύει απλά για δημιουργία/διαχείριση ιστολογίων αλλά και για κατασκευή δυναμικών επαγγελματικών ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Προγραμματίζει τα πάντα για σένα ώστε να μην χρειάζεται να γνωρίζεις προγραμματισμό. Εάν κάποιος δεν έχει ιδέα από κατασκευή ιστοσελίδων και κώδικα (π.χ. PHP, HTML, JAVASCRIPT), μπορεί πλέον εύκολα να κατασκευάσει και να διαχειριστεί την ιστοσελίδα της επιχείρισης του χωρίς να χρειάζεται να πλήρώνει κάποια εταιρεία, κάθε φορά που θέλει να προσθέσει κάτι στην ιστοσελίδα του. Χρειάζονται ελάχιστες γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών:

Όποιος μπορεί να στείλει email, μπορεί να εγκαταστήσει και να διαχειρίστει το WordPress σε ελάχιστο χρόνο.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το WordPress είναι δωρεάν. Δωρεάν είναι επίσης τα πρόσθετα (plugins) που σου παρέχονται με τα οποία μπορείς να προσθέσεις επιπλέον λειτουργίες στην ιστοσελίδα σου χωρίς να γνωρίζεις προγραμματισμό. Ακόμη υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν θέματα τα οποία αλλάζουν την εμφάνιση της ιστοσελίδας σου, ώστε να ικανοποιούν κάθε απαίτηση.

Για να απόλαυσεις όμως όλες αυτές τις λειτουργίες του WordPress, χωρίς προβλήματα και περιορισμούς, προυπόθεση είναι να εγκαταστήσεις την ελεύθερη έκδοση του WordPress. Αυτό σημαίνει ότι την φιλοξένια (hosting) της ιστοσελίδας, θα πρέπει την αναθέσεις σε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η εταιρεία που θα προτιμήσεις βεβαιώσου ότι διαθέτει:

Αυτόματη εγκατάσταση WordPress, ασφάλεια, ταχύτητα, άμεση δωρεάν τεχνική υποστήριξη 24/7.

Τα πιο πάνω θα κάνουν την εγκατάσταση και διαχείριση της ιστοσελίδας σου πολύ απλή διαδικασία.

Δοκιμάζαμε για μήνες με την ομάδα μου, γνωστές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων  και τελικά καταλήξαμε σε αυτή. Μας εντυπωσίασε η κορυφαία τεχνική υποστήριξη η οποία ανταποκρίνεται πρόθυμα στις ερωτήσεις σου. Επίσης διαπιστώσαμε την μεγάλη εξειδίκευση στο WordPress, όποτε απευθυνόμασταν στην τεχνική υποστήριξη για κάποια απορία που είχαμε.

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Χρησιμοποιείται από το 20% των ιστοσελιδων παγκόσμια. Μερικοί που το χρησιμοποιούν είναι οι Toyota Motors, Groupe Renault,  Vogue, Katy Perry, Nokia, Forbes και Linkedin. Εδώ μπορείς να δεις περισσότερους.

Συμπέρασμα:

Η κατασκευή ολόκληρης ιστοσελίδας με το WordPress γίνεται σε μόνο μερικά λεπτά. Θα χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο για την διαμόρφωση της ιστοσελίδας αλλά δεν είναι μαγικό το γεγονός ότι σήμερα η δική σου ιστοσελίδα ανεβαίνει στο διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο; Δες πως σε αυτό το βίντεο.

Τι περιμένεις λοιπόν; Κάνε εγγραφή τώρα στην υπήρεσία φιλοξενίας και σε μερικά λεπτά θα έχεις ανεβάσει την επαγγελματική WordPress ιστοσελίδα σου στο Διαδίκτυο. Χώρις να χρειαστεί να ξοδέψεις εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ, πληρώνοντας τρίτους για την κατασκευή και διαχείριση της.

4 Comments on “Τι είναι το WordPress και γιατι να το προτιμήσεις;

    1. Αντώνη, αν και δεν υπάρχει τρόπος να προστατέψεις απόλυτα τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα σου, μπορείς να εγκαταστήσεις ένα WordPress plugin π.χ. https://wordpress.org/plugins/right-click-disable-orignal/ που να αποτρέπει το δεξί κλίκ του mouse και την αντιγραφή των εικόνων ή του κειμένου. Άλλος τρόπος είναι να τις σημαδέψεις με κώδικα ή συγκεκριμένα pixels, για να μπορείς να αποδείξεις πιο εύκολα με νομική διαδικασία ότι είναι πράγματι δικές σου. Μάθε περισσότερα εδώ: https://graphpaperpress.com/blog/protect-website-image-stealing/

    1. Απλά κάνε διαγραφή της ιστοσελίδας σου μέσω του file manager ή του λογισμικού που χρησιμοποίησες για να κάνεις αυτόματη εγκατάσταση WordPress. Ακολούθως κάνε επανεγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του WordPress. Για να κάνεις τα πιο πάνω πρέπει να συνδεθείς στην εταιρεία φιλοξενίας (hosting) που χρησιμοποιείς, όχι στην WordPress ιστοσελίδα σου. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με file manager ή αυτόματα εγκατάσταση WordPress, επικοινώνησε με το customer service του hosting provider που χρησιμοποιείς.
      Άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις αυτό το plugin https://wordpress.org/plugins/wordpress-database-reset/ και να επαναφέρεις την βάση δεδομένων της ιστοσελίδας σου στις αρχικές ρυθμίσεις.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>